Här ger vi svar på de vanligaste frågorna som vi får

Vanliga frågor

Om du undrar över något som du inte finner svar på här, vänligen skicka din fråga via e-post till: info@durable.se


VAR KAN JAG KÖPA DURABLE PRODUKTER?
DURABLE SCANDINAVIA är grossist för hela Skandinavien. Vi säljer våra produkter via återförsäljare, både i butiker och online. För många av produkterna kan du skrolla ner och välja land och sedan klicka dig vidare till en av våra återförsäljare som har online onlinebutik och köpa produkten därifrån. Finns det ingen onlinebutik på just den produkten du vill köpa hjälper vår kundtjänst dig att hitta en återförsäljare. Du når oss via tel 08-630 11 50 eller e-post: order@durable.se.

JAG HITTAR INGEN INFORMATION OM PRODUKTEN NÄR JAG SÖKER PÅ DEN?
DURABLE SCANDINAVIA säljer inte bara DURABLE-produkter. Vi säljer och distribuerar även produkter under andra varumärken. Den produkt du söker kanske är en sådan. Kontakta vår kundtjänst för mer information om du t ex har frågor om produkter under varumärket Ideal.

HUR SKAPAR JAG SNABBT OCH SNYGGT INLAGOR OCH ETIKETTER TILL DURABLE PRODUKTER?
Under fliken DURAPRINT® finns det en gratis mjukvara online med mallar för etiketter och instick till namnskyltar, register, självhäftande produkter och skyltserierna CRYSTAL SIGN, CLICK SIGN och INFO SIGN. Klicka där. Etiketterna för namnskyltar och väggskyltar skrivs med fördel ut på BADGEMAKER som är ark med perforerade etiketter som passar till våra olika modeller och storlekar av namnskyltar och skyltar.

JAG BEHÖVER PRODUKTBILDER, HUR FÅR JAG TAG I DET?
Gå in under Återförsäljarportal och bildbank och följ instruktionerna så finns det en hel del bilder att hämta där.

BLUE ANGEL?
Våra Blue Angel och ECO serier är gjorda i Blue Angel certiferat plast - ett miljömärke som tilldelas produkter gjorda av återvunna material. Certifikatet beviljas om själva produkten och dess tillverkningsmaterial möter kraven enligt RAL-UZ 30a riktlinjer som bland annat omfattar att produkterna måste uppfylla alla relevanta prestanda- och säkerhetskrav, de får inte innehålla cancerogena eller mutagena ämnen och andelen återvunnen plast (avfall efter konsumtion) måste vara minst 80%. Materialen bör vid slutet av sin livslängd kunna separeras och åter föras in i återvinningsprocessen igen.

ÄR DET MÖJLIGT ATT MÄRKA TUNNOR OCH KÄRL FÖR KÄLLSORTERING?
Fäst en DURAFRAME® ram/plastficka på tunnan. Vi har färdiga mallar som är gemensamma för Norden som är gratis att ladda ned. Gå till Avfallshantering och skriv ut en färdig PDF mall med symbol och text, t ex ”Lysrör” som finns under ”Batterier”. Håll muspekaren över batterier så kommer det upp information om vilka övriga mallar som finns i kategorin ”Elektronikavfall”.