Meny

RFID SECURE

TÜV-CERTIFIERADE PRODUKTER SOM SKYDDAR BANKKORT MOT SKIMMING

SYFTET MED RFID-SKYDD

Mer om RFID SECURE >>

Vanliga frågor

FAQs >>

RFID SECURE

VARFÖR ÄR RFID-SKYDD ALLT VIKTIGARE?

Kontaktlös betalning blir allt populärare och är således ett exempel på ökat användande av RFID- och NFC-system. Idag lagras data på RFID-chip i nya konto- och kreditkort, ID-kort och pass. Det används till exempel för att göra betalningar eller bevisa en identitet. Problemet är dock att med hjälp av en lämplig app kan datauppgifterna också läsas i hemlighet av smartphones. RFID SECURE kreditkortsfodral och korthållare ger tillförlitligt skydd mot obehörig läsning av data i det internationellt mest använda frekvensområdet 13,56 MHz.

VANLIGA FRÅGOR ANGÅENDE RFID OCH NFC

Vanliga frågor och svar om RFID- och NFC-system.

Hur fungerar RFID?
RFID (radiofrekvensidentifikation) är den tekniska termen för ett system som består av en transponder som lagrar data elektroniskt och en separat läsarenhet som kan ta emot denna data. På så sätt kan personuppgifter och kontouppgifter lagras på bankkort och tolkas av en läsarenhet med hjälp av elektromagnetiska vågor - och vissa smarta telefoner kan fungera som läsare.

Hur fungerar NFC?
NFC-teknologi (Near Field Communication) är en internationell överföringsstandard för kontaktlös data över korta avstånd via radiovågor. Till exempel kan det användas mellan ett kreditkort och ett automatiskt kassasystem för kontaktfri betalning utan kontanter.

Var används RFID?
Förutom i bankkort, personliga ID-kort, pass och körkort kan RFID-datachip också hittas i kund- och bonuskort, försäkringskort och andra ID-kort. Tack vare det snabba utbytet av information används RFID också ofta för passerkontroller och instämpling, såväl som inom produktstyrningssystem och logistik.

Hur vet jag om kortet har RFID- eller NFC-kodning?
Symbolerna för RFID varierar beroende på leverantör. Vissa banker kan ge tillförlitlig information om vilken symbol som används för detta ändamål. På moderna personliga ID-kort finns RFID-chipet i övre högra hörnet och i pass finns det i omslaget. 

Hur fungerar RFID-blockerare?
Fodral med RFID-skydd ger pålitlig radiovågsblockering, så att de lagrade data inte kan läsas.

RFID-SKYDD FRÅN DURABLE

RFID SECURE skyddande kreditkortsfodral

TÜV-certifierade kreditkortsfodral för ett kort och för åtta kort skyddar mot obehörig läsning av data vid 13,56 MHz. 

RFID SECURE korthållare för ID-kort och passerkort

RFID används också ofta för personlig identifiering i passerkontroller och instämplingssystem. Korten som används för sådana ändamål fungerar också med RFID-chip. RFID SECURE-korthållare för ett eller två kort är också TÜV-certifierade och ger RFID-skydd vid 13,56 MHz.

TÜV-CERTIFIERAD FÖR PÅLITLIGT RFID-SKYDD

Alla produkter i RFID SECURE-sortimentet har testats av SGS TÜV Saarland Forster GmbH vid den kommersiellt använda frekvensen 13,56 MHz.

Genom att använda RFID SECURE skyddas information som lagras på RFID-kort mot obehörig läsning.