Meny

Förebygg smittspridning med skyddsvisir och annan utrustning. Är din arbetsplats Covid19 -säkrad?

Är ditt kontor, produktionsanläggning, butik eller vårdinstitution beredd att hålla personalen, kunder, besökare och patienter skyddade från smittan?

Säkra upp med skyltning, avståndsmärkning, informationsskyltar, hygienstationer och personlig skyddsutrustning för att skydda dig själv och andra. Din arbetsplats är en viktig länk i kampen mot smittspridningen.


Dispenserhållare för väggmontering och som golvstativ

Desinficera händerna snabbt på plats. På sjukhusen har handdesinfektion varit standard i decennier, men numera är det ett vanligt inslag också på kontoren, i butiker och gymmen. DURABLEs dispenserhållarna kan användas som mobila hygienstationer - vi har både golvstativ och dispenserhållare för väggmontering som kan enkelt utrustas med kommersiellt tillgängliga desinfektionsmedel.

Jojo EXTRA STRONG nyckelring med fäste för handspritflaska

Regelbunden handrengöring är en av de viktigaste hygienåtgärderna i samband med infektionsskydd. Med vår Jojo EXTRA STRONG nyckelring med fäste för en liten alcogelflaska är handspriten alltid nära till hands och kan fästas på kläder eller väskor.

En perfekt gåva till dina anställda, läs mer >>>


Transparent kommunikation och iakttagande av hygienåtgärder räknas som nyckelfaktorer för att förebygga infektioner. Särskilt i företag, produktionsanläggningar och sjukvårdsinstutioner med många anställda kan arbetsgivaren bidra till säkerheten för sina anställda, kunder eller patienter genom att tillhandahålla lämplig information.

Hur ska händerna tvättas för att minska risken att sprida patogener?

Att tvätta händerna regelbundet är en första effektiv metod för att skydda dig mot virus och bakterier. Händerna ska tvättas i minst 40-60 sekunder.

 

1. Använd tillräckligt med vatten och tvål för att täcka hela dina händer. 

2. Gnugga handflatorna mot varandra.

3. Gnugga handryggarna och fingrarna mot varandra.

4. Torka händerna noggrant med en engångshandduk.

 

Ladda ner instruktioner för handtvätt>>

Ladda ner instruktionerna direkt som en PDF och använd dem i din verksamhet!

Inforamar för företagsinformation

Använd DURAFRAME® inforamar för alla typer av information: 

 • Iögonfallande presentation av information med en passande färg på ramen
 • Snabbt och lätt att sätta in och byta ut budskapet tack vare den öppningsbara magnetramen
 • Enkelt att sätta upp - inga verktyg behövs

SÅ HÄR ENKELT ÄR DET ATT ANVÄNDA DURAFRAME®:

1) Tag bort skyddspappret
1) Tag bort skyddspappret
2) Sätt upp i önskat läge
2) Sätt upp i önskat läge
3) Lyft framsidan med magnetramen och placera dokumentet
3) Lyft framsidan med magnetramen och placera dokumentet
4) Enkelt! DURAFRAME® kan fästas på släta och jämna ytor
4) Enkelt! DURAFRAME® kan fästas på släta och jämna ytor

DURAFRAME®  passar också för att visa hygienföreskrifter och annan information inom sjukvården:

Antibakteriella SHERPA® Bact-O-Clean-paneler

 

De platsdbesparande panelsystemen med 10 skärmpaneler i A4-format gör att du enkelt kan samla flera dokument på ett mycket litet utrymme. Både paneler och ställ innehåller BACT-O-CLEAN; antimikrobiella tillsatser som hämmar tillväxten av olika bakterier. Detta system är särskilt lämpligt för sjukhus, vårdhem och områden där många har tillgång till information och höga hygiennormer krävs. Detta system finns som vägghållare och bordsstativ.

 

Läs mer om BACT-O-CLEAN-panelsystem >>

Håll säkerhetsavståndet

På offentliga platser som stormarknader och apotek gäller för närvarande strängare hygienregler. Golvmarkeringar kan hjälpa till att säkerställa så att kunderna håller nödvändigt avstånd från varandra genom tydliga markeringar som anger minsta säkerhetsavstånd. Självhäftande golvmarkeringstejp och symboler från DURABLE är lätta att applicera, syns tydligt och är slitstarka.

 

Läs mer om golvmarkeringar >>

Golvmarkeringstejp och symboler för olika applikationer

Golvmarkering för gymmet

För väntrummet

För livsmedelsbutiker

För offentliga byggnader

Visa informationen tydligt

Golvställ är perfekt för skyltning eller information i lobbys, entréer eller andra representativa områden. Anställda, kunder, gäster och besökare delges aktuell information.


Läs mer om golvställ >>

Golvställ för olika applikationer

I apoteken

I offentliga toaletter


Pedalhinkar och papperskorgar med lock

För att skydda dig själv och andra är det bäst att du använder papperskorgar med lock. DURABIN är idealisk där hygien eftersträvas, den håller skräpet på plats tack vare det matchande locket.

Öppna papperskorgen med foten! Det är klokt att använda pedalhink i dessa tider så att man slipper vidröra locket med händerna.

 

Läs mer om DURABIN >>

>> 10 fakta: att förebygga infektioner på arbetsplatsen

 1. Håll ett säkert avstånd: håll dig minst 1,5 m från andra människor. Golv- och arbetsstationsmarkeringar hjälper till att bedöma avståndet mer exakt.

 2. Definiera ett maximalt antal personer per rum för att säkerställa tillräckligt avstånd och häng upp en skylt vid dörren som anger detta antal.

 3. Ventilera regelbundet för att minska koncentrationen av aerosoler i rummet.

 4. Tillhandahåll desinfektionsmedel och rengöringsmedel i vanliga utrymmen - helst i praktiska dispensers - och använd dem regelbundet för rengöring.

 5. Tvätta eller desinficera dina händer regelbundet och noggrant. Skyltar ger en konstant påminnelse och illustrerar korrekt handtvätt.

 6. I slutna offentliga utrymmen: kräv ansiktsmasker och verkställ kravet. Genomskinliga skyddsvisir är ett alternativ om det är viktigt att se och visa ansiktsuttrycket.

 7. Desinficera dörrhandtag, telefoner, datortangentbord och skrivbord regelbundet.

 8. Rengör kylskåp regelbundet och kontrollera att innehållet inte har passerat bäst före datum.

 9. Med hjälp av golvmarkeringar och skyltar styr hur människor rör sig i byggnaden, detta för att undvika att människor kommer för nära varandra eller att många samlas på ett och samma ställe.

 10. Undvik affärsresor. Organisera virtuella möten istället. Rekommendation: använd två skärmar eller en bildskärm och en surfplatta och placera dem i ergonomiska skärmhållare.