Meny

100 år med DURABLE

Milstolpar i framgångshistorien

Från den första mappen till innovativa moderna arbetskoncept: den tyska tillverkaren DURABLE har imponerat på kunderna med banbrytande arbetslösningar i 100 år - både nationellt och globalt.

DURABLE - namnet säger allt. Idén bakom varumärket har varit företagets vägledande vision under hela sin 100-åriga historia: Framtidssäkra lösningar för moderna arbetsformer, bestående kvalitet och prisbelönta designprodukter. Runt om i världen har vårt sätt att arbeta förändrats avsevärt under de senaste 100 åren. Det klassiska kontoret med skrivmaskin och carbonpapper är historia precis som att transportera varor i vagnar.

Datorer, mobila enheter och metoder som Kaizen och agilt arbete har förändrat arbetsmiljön lika mycket som den ökande flexibiliteten kring när och var vi arbetar. Som ett resultat av detta erbjuder DURABLE för närvarande ett brett urval av moderna arbetsplatsprodukter för många olika branscher: från surfplattshållare till kabelhanteringssystem, från mobil organisation till variabel märkning och presentationskoncept.

Milstolpar i det 100-åriga företagets historia

Från grundandet 1920, från utveckling av produktionsanläggningar, expanderingar och massor av produktinnovationer: Lär dig allt om de viktigaste milstolparna i DURABLE-kronologin >>

Internationellt väl positionerad

DURABLE erbjuder sin produktportfölj i över 80 länder. Förutom 12 dotterbolag och representativa kontor i Europa och USA samarbetar varumärketillverkaren med distributörer i många länder.

 

Översikt över alla dotterbolag >>

Miljöorienterad ledning

Miljövänlig företagsledning är viktigare än någonsin och för DURABLE är en del av den grundläggande förståelsen för hur modern affärsverksamhet drivs. Besparingar i elförbrukning, konstant optimering av den interna återvinningsprocessen och minskning av koldioxidutsläpp är exempel på miljövänliga åtgärder som har vidtagits under senare år. Dessutom uppfyller Blue Angel-serien speciella krav för hållbarhet och miljövänlighet.

Mer om hållbarhet på DURABLE >>

Enastående produktinnovationer

Arkivering utan stansning: 1959 uppfinner DURABLE klämmappen DURACLIP®. Totalt har 500 miljoner enheter sålts sedan dess.

Hållbara displaypanelsystem med en speciell garanti: DURABLE displaypaneler har alltid innovativa funktioner och en hög funktion av kompabilitet.

2009 släpper DURABLE en helt ny form av flexibel presentation på marknaden: DURAFRAME® informationsram. Multi-prisbelönt, sålde i miljoner och syntes till och med i en TV-kampanj 2018.

År 2012 har VARICOLOR® lådan med sitt eleganta och diskreta färgschema rönt stor popularitet. VARICOLOR®-familjen fortsätter därför att växa.

MED DESS SENASTE UTVECKLINGAR VISAR DURABLE VÄGEN IGEN FÖR DESS KÄNSLA FÖR MODERNA ARBETSPLATSTRENDER

TABLET HOLDER-serien möjliggör effektivt arbete och presentation med surfplattor.

CAVOLINE®-kabelhanteringssystemet tämjer trassliga kablar på arbetsplatsen och hemma.

QUADRO® multifunktionella vagnar kombinerar mångsidig användning med stilfull elegans i trendiga färger.

DURABLEs skärmhållare erbjuder en särskilt flexibel lösning för ergonomiska arbetsplatser.

Armaturvarumärket LUCTRA®

2015 lanserar DURABLE ett nytt segment med sitt nya LUCTRA® varumärke, som erbjuder belysningsarmatur. LUCTRA® bord-, stativ- och mobila lampor har vunnit många priser och ger bra arbetsljus på kontoret och hemma. Det professionella, biologiskt effektiva LED-belysningssystemet implementerar de senaste vetenskapliga resultaten om ljusets effekt på människor (Human Centric Lighting). LUCTRA®-ljus kan reproducera naturligt dagsljus nästan fullständigt och därmed stödja individens inre klocka och främja en känsla av välbefinnande.

Mer om LUCTRA® >>